IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter съкращава още следящи за глобалното модериране на съдържанието служители

Поне още дузина съкращения в петък вечерта са засегнали служители в офисите на компанията в Дъблин и Сингапур

07:17 | 09.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Новият собственик на Twitter Inc. Илон Мъск е направил по-дълбоки съкращения в и без това силно намаления екип за доверие и безопасност, който се занимава с модерирането на глобалното съдържание, както и в звеното, свързано с речта на омразата и тормоза, предава Bloomberg, като се позовава на запознати източници. 

Поне още дузина съкращения в петък вечерта са засегнали служители в офисите на компанията в Дъблин и Сингапур, твърдят източниците, които са помолили да не бъдат идентифицирани, тъй като промените не са публични. Сред съкратените са Нур Азхар Бин Айоб, ръководител на отдела за интегритет в Азиатско-тихоокеанския регион на Twitter, който е бил нает сравнително наскоро, и Аналуиса Домингес, старши директор на отдела за политиката по приходите на Twitter.

Служители в екипите, които се занимават с политиката на социалната мрежа за дезинформация, глобалните призиви и държавните медии в платформата, също са били съкратени. 

Ела Ъруин, ръководител на отдела за доверие и безопасност на Twitter, потвърди, че няколко членове на екипите са били съкратени, но отрече те да са били част от някои от областите, споменати от Bloomberg. 

„Беше по-разумно да се консолидират екипите под ръководството на един ръководител (вместо на двама) например", казва Ървин в отговор на молба за коментар по електронната поща. 

Тя добавя, че Twitter е премахнал позиции в области на компанията, които не са имали достатъчно „обем", за да оправдаят продължаването на поддръжката. Но добавя, че Twitter е увеличил персонала в отдела си за обжалвания и че ще продължи да има ръководител на политиката за приходите и ръководител за доверието и безопасността в азиатско-тихоокеанския регион на платформата.


Мъск придоби Twitter за 44 млрд. долара през октомври, като частично финансира сделката с дълг от почти 13 млрд. долара, който предполага изплащане на лихви в размер на около 1,5 млрд. долара годишно. Оттогава той започна трескава мисия за обновяване на платформата за социални медии, която според него е застрашена от фалит и от началото на ноември е губила по 4 млн. долара на ден. 

По време на събитието Twitter Spaces миналия месец предприемачът оприличи компанията на „самолет, който се движи към земята с висока скорост, с горящи двигатели и неработещо управление“. 

Откакто пое компанията, Мъск ръководи уволненията или напускането на около 5000 от 7500-те служители на Twitter и въведе „твърда“ (hardcore) работна среда за останалите.

Срещу Twitter са заведени множество искове за неплатени сметки, включително за частни полети с чартърен самолет, софтуерни услуги и наем на един от офисите в Сан Франциско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 09.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още