IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter е съден за неплащане на наеми в Сан Франциско

Фирмата дължи над 136 хил. долара за офис помещение в града, различно от централата ѝ

07:45 | 03.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Twitter Inc. бе обвинена в неплащане на наема си в рамките на съдебно дело, заведено от наемодателя на един от офисите ѝ в Сан Франциско.

Наемодателят, Columbia Reit-650 California LLC, твърди, че компанията за социални медии не е платила 136 260 долара дължим наем за офис помещение на ул. "Калифорния" 650, става ясно от иска, подаден в края на миналата година.

Twitter не е коментирала темата пред WSJ. Офисът е отделен от централата на компанията, която се намира на „Маркет Стрийт“. 

В съдебния иск наемодателят заявява, че в средата на декември е уведомил Twitter, че компанията няма да изпълни задълженията си за наема на помещение на 30-ия етаж на сградата, ако не плати сумата в рамките на пет работни дни.

Искът, в който се твърди, че е нарушен договорът, е подаден във Върховния съд на Калифорния в Сан Франциско. 

През последните седмици други компании, включително доставчик на софтуер и транспортна компания, също заведоха искове срещу Twitter в опит да възстановят просрочените според тях плащания.

Илон Мъск работи за намаляване на разходите в Twitter, откакто придоби компанията през октомври в сделка на стойност 44 млрд. долара. Социалната медия не е отчитала годишна печалба от 2019 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 03.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още