IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta възстанови достъпа на Тръмп до Facebook и Instagram

С това решение бившият президент на САЩ си възвръща достъпа до ключови платформи за връзка с гласоподавателите и за набиране на средства за политическите му кампании

23:45 | 09.02.23 г.
Снимка: Erin Schnaff/Bloomberg
Снимка: Erin Schnaff/Bloomberg

Компанията Meta възстанови достъпа на бившия американски президент Доналд Тръмп до Facebook и Instagram, потвърди Анди Стоун, говорител на корпорацията, цитиран от Ройтерс.

Акаунтите на Тръмп във тези социални мрежи бяха блокирани след смъртоносните размирици на Капитолийския хълм, избухнали на 6 януари 2021 г., предава БТА.

През януари Meta заяви, че ще възстанови достъпа на Тръмп "през следващите седмици" и че ако той отново наруши правилата за използване на платформите, достъпът му ще бъде блокиран за период от един месец до две години.

Следващата година Тръмп отново ще участва в президентските избори в САЩ.

С решението на Meta той си възвръща достъпа до ключови платформи, които му осигуряват връзка с гласоподаватели и възможности за набиране на средства за политически кампании, отбелязва Ройтерс. 

Присъствието на Доналд Тръмп в социалните мрежи предизвиква недоволство. Законодатели от Демократическата партия смятат, че той продължава да публикува вредно съдържание за изборите в нарушение на политиките на Meta.

Акаунтът на Тръмп в Twitter беше възстановен през ноември 2022 г., малко след като платформата беше придобита от Илон Мъск. Малко преди това Тръмп обяви намерението си да се кандидатира отново на президентските избори през 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 10.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още