IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok разработва инструмент за родителски контрол за блокиране на видеа

Профили на потребители под 18 години автоматично ще получават ограничение на времето от 1 час на ден, обяви още компанията

15:36 | 01.03.23 г.
Снимка: unsplash.com
Снимка: unsplash.com

Приложението TikTok обяви в сряда, че разработва инструмент, който ще позволи на родителите да не позволяват на тийнейджърите си да гледат съдържание, съдържащо определени думи или хаштагове, в приложението. Стъпката е опит на затруднената компания да изчисти обществения си имидж, съобщава Ройтерс.

TikTok, която е собственост на китайската технологична компания ByteDance, е изправена пред подновен контрол в цял свят заради близостта си до китайското правителство и защитата на данните на потребителите.

Редица страни, включително САЩ, Канада и други, както и Европейската комисия, забраниха приложението, което е силно популярно сред по-младите потребители, да бъде инсталирано на мобилни телефони на служители в държавната администрация.

Подобно на други приложения за социални медии, TikTok е изправено пред критики, че не прави достатъчно, за да защити младежите от неподходящото съдържание.

Разработването на функция за родителски контрол е в ранен етап и приложението ще се консултира с родителски, младежки и граждански организации за проектирането на инструмента, пишат от TikTok в публикация в блога си.

TikTok обяви още нови функции, с които да помогне на потребителите да ограничат времето, което прекарват в приложението. Профили на потребители под 18 години автоматично ще получават ограничение на времето от 1 час на ден.

Ако младежите изберат да премахнат дневното ограничение и да ползват TikTok за повече от 100 минути дневно, приложението ще показва съобщение, което ги насърчава да си поставят времево ограничение.

Родителите сега ще могат да определят сами времево ограничение на тийнейджърите си за това колко време да могат да използват TikTok за всеки ден по отделно, казаха още от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 01.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още