IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta пусна абонаментната си услуга в САЩ

Компанията се опитва да диверсифицира източниците си на приходи

10:47 | 18.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Meta Platforms пусна абонаметната си услуга в САЩ, която ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram да плащат за верифициране на профили по същия начин, както това се случва в Twitter, предава Ройтерс.

Услугата Meta Verified ще дава на потребителите синя отметка на профила, след като потвърдят акаунтите си с помощта на официален документ за самоличност. Тя ще струва 11,99 долара месечно за уеб и 14,99 долара за iOS на Apple и Android на Google, обяви Meta.

Услугата, която компанията през февруари обяви, че тества, следва стъпките на Snapchat на Snap, както и на чат приложението Telegram. Тя бележи и най-новите усилия на интернет гиганта да диверсифицира приходите си отвъд рекламния бизнес.

След като Twitter беше придобит от Илон Мъск миналата година, платформата пусна абонаментната си услуга Twitter Blue, която позволява на потребителите да плащат, за да получат синя отметка на профила, която преди беше ограничена само до проверени акаунти на политици, журналисти и други публични личности.

Първоначално пускането на Twitter Blue през ноември доведе до скок на случаите, в които потребители се представят за известни личности и марки в платформата. Това накара компанията да спре услугата и да въведе отново различни цветове отметки за физически лица, компании и правителства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 18.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още