IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг: Служителите на Meta, които работят заедно в офисите, „вършат повече работа“

Компанията може да преосмисли модела си на работа

17:34 | 15.03.23 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг обяви, че 2023 г. е „годината на ефективността“ за компанията, а според нова информация това включва „усъвършенстване“ на модела на работа на Meta, пише CNBC.

Във вторник Зукърбърг сподели бележка със служителите, в която обяви плановете за съкращаване на допълнителни 10 хил. работници. Преди това Meta се раздели с 11 хил. служители в края на миналата година.

Като част от новините Зукърбърг обяви, че вътрешен анализ на данни за представянето на служителите предполага, че инженерите, които работят на място в офисите, „вършат повече работа“. По думите му Meta остава ангажирана с дистрибутирания модел на работа, но той насърчава служителите да намерят повече възможности да работят лично едни с други.

„Ранният ни анализ на данните за производителността предполага, че инженерите, които или са се присъединили към офисите на Meta, а след това са се прехвърлили дистанционно, или са останали на присъствен режим на работа, средно са се представили по-добре от хората, които са се присъединили дистанционно“, коментира Зукърбърг. „Този анализ също така показва, че инженерите, които са в по-ранен етап от кариерата си, се представят по-добре, когато работят лично с колегите си поне три дни в седмицата“, допълва той.

Meta беше една от първите технологични компании, които позволиха на служителите си да започнат да работят от дистанция през ранните дни на пандемията. Гигантът пренесе политиките си за гъвкава работа и към 2021 г., когато обяви, че работниците от всички нива могат да поискат да работят от дистанция на пълен работен ден.

Meta все още насърчава отдалечения труд през 2023 г., а много служители имат опцията да работят и лично в офиса. Но докато по-рано тази година големи технологични компании като Amazon внезапно обявиха планове да се върнат в офиса поне три дни седмично, Meta може да е започнала да преразглежда позицията си.

„Това изисква допълнително проучване, но нашата хипотеза е, че все още е много по-лесно да изградим доверие присъствено и че тези взаимоотношения ни помагат да работим по-ефективно“, посочва Зукърбърг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 15.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
RoyBatty
преди 1 година
Зукербърг се е гръмнал в крака отново - да кажеш, че Виртуалната среда не става в сравнение с реалната при положение, че си налял във виртуалната почти всички инвестиции си е ... груба грешка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
doba
преди 1 година
До: Скъсана_Ушанка: работник се оплаква на шефа: - Г-н Началник, счУпи ми се лопатата! - Нищо, нищо, облегни се на багера! - отговаря бОса :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
А добър ден! Куда изчезнаха сектантите, кои изповядват седене вкъщи и имитация на работа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още