IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на отдела за доверие и безопасност на TikTok в САЩ напуска компанията

Това се случва в особено деликатен момент за китайския интернет гигант

14:36 | 03.05.23 г.
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Китайският интернет гигант TikTok обяви, че ръководителят на отдела за доверие и безопасност в Съединените щати Ерик Хан ще напусне компанията на 12 май, оставяйки популярното приложение за кратки видеа без ключов директор, докато се бори със заплахата от забрана в САЩ, предава Ройтерс.

TikTok, която е собственост на китайската технологична компания ByteDance, вече е забранена за ползване на правителствени телефони в страни като Канада и Австралия заради опасения, че китайското правителство може да има достъп до потребителски данни или да влияе на това, което хората виждат в популярното приложение.

Освен това представители на властите в САЩ не спират да призовават за пълна забрана на услугата в цялата страна.

TikTok отдавна заяви, че никога не е споделяла данни с китайското правителство и няма да го направи, ако бъде помолена.

Хан, който е в TikTok от 2019 г., съблюдаваше усилията за подобряване модерирането на съдържанието и намаляване на дезинформацията за изборите. Той също така се грижеше за доверието и безопасността на американското звено, създадено, за да съхранява данни от САЩ в страната на сървъри, контролирани от Oracle, в опит да успокои опасенията за сигурността.

Предстоящото му оттегляне се случва в момент, в който TikTok се подготвя да направи презентация за рекламодатели в Ню Йорк този четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 03.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още