IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на акциите на Reddit се срина с близо 25% само за два дни

Тя завърши седмицата под нивото, на което книжата на социалната мрежа приключиха първата си борсова сесия

08:30 | 29.03.24 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Цената на акциите на Reddit се понижи рязко, след като записа силен ръст, свързан с първичното публично предлагане на социалната мрежа миналата седмица, пише CNBC.

Книжата приключиха сесията в четвъртък на ниво от 49,32 долара за брой, завършвайки седмицата под цената на затваряне от първия ден на търговия на Reddit на Нюйоркската фондова борса. Миналия четвъртък цената в края на търговията беше 50,44 долара. Пазарите в САЩ са затворени днес заради Разпети петък.

Книжата на Reddit започнаха низходящата си спирала в сряда, когато понижиха стойността си с около 11% до 57,75 долара при затварянето на пазара. В същия ден Hedgeye Risk Management описа акциите на компанията като „силно надценени“ в доклад, цитиран от Bloomberg News.

По-рано тази седмица Reddit разкри в корпоративна декларация, че главният ѝ изпълнителен директор Стив Хъфман е продал 500 хил. акции. Бен Силвърман, който е вицепрезидент по проучванията във Verity, коментира пред CNBC, че този ход е очакван и обхваща само част от притежаваните от Хъфман книжа.

Междувременно главният оперативен директор Дженифър Уон разкри, че е продала 514 хил. акции и сега притежава 1,4 млн. от книжата на компанията.

„Винаги има известно прекъсване на връзката, защото целта да направим компанията публична е двойна“, казва Силвърман. „Не става дума за генериране на ликвидност само за самата компания, за да може тя да се разширява и да расте. В тези ситуации това често позволява на вътрешни лица да продават акции, за да генерират средства, и това е нещо, което ръководителите трябва да имат предвид тук“.

„Ако перспективите са толкова добри, защо вътрешните хора продават“, допълва Силвърман.

Акциите на Reddit започнаха седмицата добре и записаха 30% ръст на борсата в понеделник. След това във вторник стойността на книжата нарасна с 8,8%, приключвайки сесията на ниво от 65,11 долара, след като New Street Research даде неутрален рейтинг на компанията.

Анализаторите на New Street Research написаха в бележка, че няма да променят целевата си цена от 54 долара и че очакват „волатилност в първия финансов отчет“ на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 29.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още