IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печатното издание на „Новая Газета“ е заплашено от спиране

Вестникът не може да се конкурира със "субсидирани от държавата" медии, твърди главният редактор Дмитрий Муратов

13:35 | 13.03.15 г. 22
Автор - снимка
Създател
Печатното издание на „Новая Газета“ е заплашено от спиране

Печатното издание на критичния към властта руски вестник "Новая газета" е заплашено по финансови причини от спиране.

„Много вероятно е да бъде преустановено излизането на печатното издание след честването на края на Втората световна война на 9 май“, каза Дмитрий Муратов, главен редактор на изданието, в интервю за опозиционния телевизионен канал „Дождь“, цитиран от DPA.

Говорителката на вестника Надежда Прусенкова твърди, че дори ако "Новая газета" спре да се издава на хартиен носител, уебсайтът ще продължи да бъде поддържан. Вестникът изпитва сериозни финансови проблеми, а основният акционер е прекратил плащанията и на практика няма никакви рекламодатели, казва тя. 

По-рано Муратов заяви, че "Новая газета" не може да се конкурира със "субсидирани от държавата" медии. „В нашата страна икономическите въпроси не могат да бъдат разделяни от политическите въпроси", добави главният редактор.

"Новая газета" е една от най-важните независими медии в Русия. В контекста на нейните разследвания шестима от неговите служители са били убити от създаването на вестника през 1993 г. досега, включително и журналистката Анна Политковская. Предприемачът от опозицията Александър Лебедев и бившият съветски лидер Михаил Горбачов държат заедно 49% от медията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 13
Forex Master
преди 9 години
Не казваш най-важното. Новая Газета е вестник финансиран от Лондон. Като медия финансирана от чужда държава тя трябва да се регистрира, като чуждестранен агент. Такъв закон има отдавна в САЩ. Такъв закон има отскоро и в Русия. Ясно е, че това не устройва *** и НПО простетата в Русия всекидневно плюещи по собствения си народ, но такива са правилата на демокрацията по хамерикански образец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още