IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple преговаря за интернет телевизионен пакт с Comcast

Новото предложение ще избегне досадното буфериране при интернет трафика

10:09 | 24.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Apple преговаря за интернет телевизионен пакт с Comcast

Но ако Apple успее да спечели подкрепата на Comcast, това би било голяма крачка напред. И двете компании имат една обща цел - те искат да дадат тласък на сет-топ бокс технологията, така че телевизията  да стане подобна на лесните за употреба приложения за смартфони и видео стрийминг услуги, с които клиентите вече свикнаха.

Тъй като клиентите като цяло отбягват вече платената телевизия, а едно цяло поколение от млади хора в бъдеще вероятно няма да иска да плаща за телевизия, за телевизионните канали и мрежовите оператори иновациите стават все по-важни.

Apple и Comast обаче все още са далече от споразумение. За да достави желаното от Apple качество, Comcast ще трябва да инвестира много пари в мрежовото си оборудване и техническо изпълнение, казват хора, запознати с позицията на Comcast.

Двете компании са на различни позиции и по темата доколко интензивна ще е връзката на Apple с клиентите на Comcast. Според вътрешна информация Apple е предложил клиентите да се вписват за услугата в новото устройство чрез потребителско ID на Apple. Тоест, технологичната компания има интерес да управлява данните на клиентите, а също така иска и дял от приходите от месечни абонаментни такси.

Comcast обаче иска да запази значителен контрол върху взаимоотношенията с клиентите си и техните данни.

Освен това Apple ще трябва да получи значителни телевизионни права за излъчване от медийните корпорации, твърди един от добре информираните източници. Comcast обаче би искал да се гарантира, че таксите на новата услуга в крайна сметка няма да са по-скъпи от тези на традиционните кабелни услуги, ако Apple все пак ще трябва да получи скъпи права за излъчване, твърди добре информиран източник.

От най-малко средата на 2012 г. Apple е водил според добре информирани източници подобни дискусии и с втория по големина кабелен оператор в САЩ Time Warner Cable. Тези преговори, които в Time Warner Cable са били наречени "Проект Юпитер", обаче са били без напредък, след като Time Warner Cable стана мишена за поглъщане. През февруари Comcast се съгласи да купи компания за кабелна телевизия за 45 млрд. долара. В момента американските антимонополни власти разследват сделката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още