IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Cyber Monday се забавят

Все повече потребители предпочитат удобството на онлайн пазаруването, но не държат на еднодневните промоции

21:05 | 02.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Продажбите в т.нар. Cyber Monday – първият понеделник след посрещането на Деня на благодарността в САЩ – се забавят, тъй като потребителите все повече предпочитат удобството на онлайн пазаруването по всяко време на годината и не са толкова привлечени от еднодневните промоции, пише Bloomberg.

Празничното пазаруване в интернет нарасна с 8,5% в рамките на Cyber Monday тази година, който обикновено е най-натовареният ден по отношение на електронното пазаруване, тъй като хората се прибират по домовете си след уикенда, в който са чествали Деня на благодарността.

За сравнение миналата година ръстът в онлайн продажбите беше 20,6%, сочи доклад на International Business Machines Corp.

Намаляването на темпа на растеж отразява по-ранния старт на сезона за пазаруване в края на тази година, когато Amazon.com и други онлайн търговци на дребно предлагат онлайн промоции преди “Черния петък“ - денят, в който стартират големите коледни намаления.

Тъй като хората пазаруват все по-често онлайн, онлайн търговията през последния уикенд се радва на 17% ръст в сравнение със същия уикенд през 2013 г. според IBM.

Забавянето на продажбите на Cyber Monday се случва дори и на фона на това, че Amazon, Ebay и други онлайн търговци свалят цените на електрониката, за да привлекат купувачите.

Продажбите на eBay на Cyber Monday се покачиха с 19 на сто, надминавайки тези на Amazon, чийто ръст е 12% според ChannelAdvisor Corp.

Wal-Mart Stores обяви, че на уебсайта ѝ са направени рекорден брой поръчки, а клиентите са били привлечени основно от намаленията на таблети, телевизори и играчки.

„Потребителите определено пазаруват по-рано“, посочва Скот Уинго, главен изпълнителен директор на ChannelAdvisor.

Пазаруването на смартфони и таблети в понеделник възлиза на 20% от продажбите онлайн, което е повече от миналогодишните 17%, посочва IBM. 

Повече за Cyber Monday можете да видите във видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още