IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери публикуваха данни от Ashley Madison

Сред публикувана информация има и такава, за която се предполагаше, че е изцяло изтрита

11:46 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Хакери са публикували в интернет потребителски данни в размер на 9,7 GB от сайта за запознанства Ashley Madison, съобщава Ройтерс. Сайтът, който позволява на обвързани хора да си намират извънбрачни връзки, се самоопределяше за "последното сигурно място в интернет".

Преди седмици обаче неизвестни хакери показаха, че това не е така, и дори поискаха сайтът да престане да съществува и да бъде затворен напълно. Ако това беше направено, откраднатите данни на потребителите нямаше да бъдат публикувани в мрежата. 

Сайтът обаче продължи да работи и хакерите изпълниха заканата си. В интернет се разпространяват архиви с данните на 37 млн. души, включително и адреси, номера на кредитни карти. Оказва се, че сред данните са и такива от специалната услуга, която Ashley Madison предлага на потребителите срещу такса от 19 долара, и която обещаваше цялата информация за ползващите сайта да бъде изтрита безвъзвратно. Сега се оказа, че това не е точно така. 

"Намирате себе си в архива? Avid Life Media ви излъга. Съдете ги и поискайте обезщетение", коментират хакерите.

От компанията контрират, че "това не е хактивизъм, а престъпление". Според Ashley Madison хората свикват към редовните хакерски атаки, вместо да искат реални мерки за превенцията. Avid Life Media, компанията, която оперира сайта, призовава за съдействие всеки, който има информация за хакерите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още