fallback

И софтуерният бранш се обяви за оставката на кабинета

Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната икономически, социално и морално

15:36 | 18.11.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

36-има изпълнителни директори на български софтуерни компании поискаха в съвместно изявление оставката на правителството на Пламен Орешарски и същевременно се обявиха в подкрепа на антиправителствените демонстрации.

"Ние, долуподписаните изпълнителни директори на български софтуерни компании, подкрепяме действията и мотивите на Ранобудните студенти за възстановяване на морала в политиката и съграждане на нов обществен договор. Призоваваме за незабавна оставка на правителството и Народното събрание с провеждане на нови избори!“, пише в писмото на бранша.

В документа се припомня, че българската софтуерна индустрия е един от най-динамичните и конкурентоспособни сектори, който изпреварва неколкократно средния растеж на икономиката като цяло. Припомня се, че браншът осигурява стойностна професионална реализация на хиляди млади хора с високо качество на живот за тях и техните семейства.

„Работещата демокрация с активно гражданско участие, върховенството на закона и управлението в обществена полза са необходими условия за устойчиво развитие напред. В момента нито едно от тези условия не е изпълнено. България може да стане благополучна и социално-справедлива страна, ако осъществим образователна реформа и развием икономика с висока добавена стойност. Сегашното управление и изкривена политическа система не позволяват това“, пише в декларацията.

„Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната ни не само икономически и социално, но преди всичко морално. Ограбват бъдещето на нашите деца. Оставка! Веднага!", завършва документът, подписан от председателя на Българската асоциация на софтуерните компании Георги Брашнаров, Георги Шарков,  директор на регионалния център на Европейския софтуерен институт (ЕСИ Център Източна Европа), Деян Василев, изпълнителен директор и съосновател на FinZoom,

Подписалите се под документа изпълнителни директори на български софтуерни компании канят всички свои колеги да се присъединят към тяхната онлайн прокламация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:13 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още