IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И софтуерният бранш се обяви за оставката на кабинета

Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната икономически, социално и морално

15:36 | 18.11.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
И софтуерният бранш се обяви за оставката на кабинета

36-има изпълнителни директори на български софтуерни компании поискаха в съвместно изявление оставката на правителството на Пламен Орешарски и същевременно се обявиха в подкрепа на антиправителствените демонстрации.

"Ние, долуподписаните изпълнителни директори на български софтуерни компании, подкрепяме действията и мотивите на Ранобудните студенти за възстановяване на морала в политиката и съграждане на нов обществен договор. Призоваваме за незабавна оставка на правителството и Народното събрание с провеждане на нови избори!“, пише в писмото на бранша.

В документа се припомня, че българската софтуерна индустрия е един от най-динамичните и конкурентоспособни сектори, който изпреварва неколкократно средния растеж на икономиката като цяло. Припомня се, че браншът осигурява стойностна професионална реализация на хиляди млади хора с високо качество на живот за тях и техните семейства.

„Работещата демокрация с активно гражданско участие, върховенството на закона и управлението в обществена полза са необходими условия за устойчиво развитие напред. В момента нито едно от тези условия не е изпълнено. България може да стане благополучна и социално-справедлива страна, ако осъществим образователна реформа и развием икономика с висока добавена стойност. Сегашното управление и изкривена политическа система не позволяват това“, пише в декларацията.

„Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната ни не само икономически и социално, но преди всичко морално. Ограбват бъдещето на нашите деца. Оставка! Веднага!", завършва документът, подписан от председателя на Българската асоциация на софтуерните компании Георги Брашнаров, Георги Шарков,  директор на регионалния център на Европейския софтуерен институт (ЕСИ Център Източна Европа), Деян Василев, изпълнителен директор и съосновател на FinZoom,

Подписалите се под документа изпълнителни директори на български софтуерни компании канят всички свои колеги да се присъединят към тяхната онлайн прокламация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Не знам човек, тез ми говореха за страх при предните, аз все повече започнах да се плаша за догодина. Как така има обещани пари от ЕС, няма да дойдат и ще ги вземат от бюджета? Това е живо наказание за нас, които плащаме данъци, а истинския виновник, яде пуканки гледа сеир. Е кажете ми как да плащам данъци? Защо? И това се чудя не само аз, а всеки втори. Мога да им кажа, че ама изобщо не ме интересува през чие управление е издънката! Аз плащам данъците при ВСИЧКИ управления! Мамка им мр**на на всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
abdul
преди 10 години
Ама данте, южен паток все още го няма. Пардон има го на някаква си хартийка. Ореховски получи поредния шут в *** от ес. Фасулска си мисли, че аз и ти ще плащаме за откраднатите европроекти и може би е права. Жална и майка обаче след това, щото физиономията и ще стане още по-сплескана ако си позволи повече от колкото и позволим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 6
deant
преди 10 години
Е ако не е Бойко, кой? Американците ли? Стига бе човек... Ти си интелигентен човек, ама наистина ли мислиш, че това правителство бърка в американските интереси? Кво е на южен поток? Ако не беше изгоден на ЕС нямаше да го има.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 10 години
Хахаха...! Точно пък Бойко! Нито е толкова ларж, нито някъде и поглед кръстосва със софтуерния бранш! Нещо не си представям такава топла солидарност межди най-образованите хора в България и онзи, който преди дни обясняваше от трибуната в Пловдив, че премиерът е държавен служител...Търси по-скоро там, от където са платили командировката на Пардю! хаха...!Аз бих казал: бах тоз Южен поток! хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 6
trendline
преди 10 години
Държавата я няма вече. Това което наблюдаваме е агония.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 10
deant
преди 10 години
Бах тоз Бойко. Вкара миляеди в тез протести! Това са пари влизащи директно в икономиката!! Евала на такива хора! Хахахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още