IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партньорствата - активът на бъдещето

За бизнеса ще става все по-важно да намира точните партньори, за да расте и създава иновации

17:44 | 24.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Главен директор по партньорствата ще бъде функция, с която все повече хора, занимаващи се с продажби, финанси или маркетинг, ще се нагърбят през следващите години. С тази своя прогноза президентът на SAP Ariba Бари Паджет се опита да подскаже на аудиторията на конференцията SAP Ariba Live в Амстердам накъде според него ще се насочи бизнесът на бъдещето - към това да бъде свързан с другите от индустрията.

Именно съвместните дейности и партньорствата стоят във фокуса на конференцията, която има за цел да покаже, че новите мрежи за съвместна работа ще помогнат на бизнеса не просто да се радва на по-добри резултати, но и да води до създаването на повече иновации.

“Все още се борим със слабостите на днешните технологии, защото не сме ги усъвършенствали. Но е факт, че системите, които ползваме, стават все по-умни и все по-адекватни към нашата реалност. Те се учат”, коментира още Паджет.

По думите му не става дума само за това технологиите да правят нещата по-лесни, но и да допринасят за реална промяна.

Последните 20 години на иновации и навлизане на нови технологии не бяха най-лесните. Днес обаче всичко е свързано, дигитално е и е много по-лесно, коментира още той.

Катрин Хилс, вицепрезидент на SAP Ariba за Африка, обясни, че никога преди съвместната работа и партньорствата  не са били така ключови за растежа и развитието на бизнеса, колкото са днес.

Според Паджет днес бизнесът не спира да се променя, но вече измерва успехите не само с традиционните метрики, но и като обръща все по-голямо внимание на партньорствата.

“Вече можем да създаваме устойчиви етични вериги на доставки, използвайки големи обеми от информация и изкуствен интелект за целта, а не просто за ускоряването и улесняването на процесите”, категоричен е Паджет.

Според Джим Риджуик, ръководител доставки в благотворителната организация Save the Children, днес можем да влияем на това какво нашите компании купуват и от кого. “Можем да влияем на начина, по който доставчиците управляват бизнеса си, можем да влияем на това как се отнасят със служителите си, откъде получават ресурсите си”, категоричен е той.

Всичко това се случва и през Ariba Network - дигитално решение, или “място”, както неговите създатели го наричат, което събира в едно милиони доставчици и купувачи, така че да улесни процеса на работа между тях. Самата мрежа на Ariba оперира в над 190 държави и се радва на голяма популярност.

Подобен ход носи на компаниите не само проста дигитализация на процесите от гледна точка възможността за издаване на електронни фактури, но и ускорява чисто административните дейности, улеснява и опростява процесите, позволява лесни корекции в процеса на работа и в крайна сметка води до свиване на разходите. Финалният резултат от подобна работа с партньори в дигитална мрежа е оптимизирането на работния капитал.

Именно затова все повече организации предпочитат подобни решения. Вицепрезидентът на Shell, отговарящ за договорите и доставките, Ашли Бейтс, заяви, че едно от най-големите предизвикателства пред постигането на целите на компанията е сложността на процесите по извършването на доставките. Но той е категоричен, че дигиталните решения могат да се справят с всичко това. През услугите на SAP Ariba Procurement той и колегите му вече управляват 27 хил. активни договора, а откакто ползват системите, работата им се е ускорила с между 10 и 15%,

“Повече не трябва да разглеждаме доставките като прости трансакции, а като процес, който създава стойност. А за целта трябва да работим с много партньори, с които да променяме света към по-добро”, коментира той.  “Важно е да бъдем отворени, а дигиталните услуги играят ключова роля в целия този процес”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още