IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуственият интелект - четвъртата индустриална революция в действие

Новата технология ще доведе до много трансформации, твърди анализаторът Дан Айвс

14:13 | 28.06.23 г. 2
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Генеративният изкуствен интелект сега е на мода, но бумът на изкуствения интелект не е само еуфория, твърди Дан Айвс от Wedbush Securities, който го нарича „четвърта индустриална революция в действие“, пише CNBC.

„Не мисля, че това е нещо, около което просто има еуфория“, посочва управляващият директор и старши анализатор на капиталовите изследвания.

Четвъртата индустриална революция се отнася до това как технологичният напредък като изкуствения интелект, автономните коли и интернет на нещата променят начина, по който хората живеят, работят и се свързват помежду си.

„Смятам, че това са наистина трансформиращи промени в технологиите, които според мен биха променили технологичния свят за следващите 20-30 години“, смята Айвс.

Навлизането на технологията за изкуствен интелект се засили, след като ChatGPT – популярният чатбот на OpenAI – стана известен заради способността си да генерира почти човешки отговори на различни потребителски заявки. Това впечатли както масовата аудитория, така и изследователите.

Американският производител на чипове Nvidia прави графични процесори за гейминг и изкуствен интелект. Тези чипове задвижват технологията зад ChatGPT и чатбота Bird на Alphabet.

Nvidia заяви, че очаква приходите ѝ от продажби да достигнат около 11 млрд. долара за второто тримесечие – или с над 50% повече спрямо прогнозата за 7,15 млрд. долара на Wall Street, което Айвс определя като „впечатляваща насока“.

Nvidia изуми инвеститори и анализатори, като през май отчете по-добра от очакваната печалба за първото тримесечие от над 2 млрд. долара и приходи от 7 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 28.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 10 месеца
хахаха, това не беше ли облака.... или май беше блокчейн? не,не ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Naemate1
преди 10 месеца
Бла бла - надценена работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още