IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP потвърди прогнозата за бизнеса си с облачни услуги

Компанията не успя да изпълни очакванията на анализаторите за третото тримесечие

09:36 | 19.10.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Разработчикът на бизнес софтуер SAP потвърди годишната си прогноза за приходите от облачния си бизнес, след като за малко не успя да изпълни очакванията на анализаторите за третото тримесечие, предава Ройтерс.

Приходите от облачни услуги са нараснали с 16 на сто до 3,47 млрд. евро през третото тримесечие благодарение на приложенията и на софтуера HANA.

Според прогнозите, събрани от доставчика на данни Visible Alpha от името на компанията, анализаторите очакваха облачните приходи да нараснат с 18% до 3,525 млрд. евро през тримесечието.

Поръчките към бизнеса с облачни услуги са се увеличили с 25 на сто при постоянни валути, както през същия период на миналата година, отчита SAP.

Цената на акциите на компанията нарасна с 1,8% рано в четвъртък.

За цялата година компанията потвърди своята прогноза за приходите от облака, като очаква сумата да е в диапазона от 14 млрд. до 14,2 млрд. евро.

„Резултатите ни за третото тримесечие демонстрират силното представяне и устойчивостта на нашия бизнес, включително устойчив растеж на облака, въпреки продължаващите насрещни макроикономически ветрове“, коментира финансовият директор Доминик Асам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 19.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още