IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP: Виждаме голям потенциал за растеж в сферата на генеративния изкуствен интелект

Компанията адресира пазар за 500 млрд. долара

20:02 | 28.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Aparna Jayakumar/Bloomberg
Снимка: Aparna Jayakumar/Bloomberg

Германският разработчик на бизнес софтуер SAP вижда огромен потенциал за растеж в технологията за генеративен изкуствен интелект. Това разкри главният изпълнителен директор на гиганта Кристиан Клайн пред бизнес ежедневника Handelsblatt в рамките на интервю, публикувано днес, предава Ройтерс.

„В момента ние в SAP се обръщаме към един пазар за 500 млрд. долара. Предполагаме, че потенциалът ще се увеличи значително чрез генеративния изкуствен интелект. Цялото развитие е огромен двигател на растежа на SAP”, коментира той.

Клайн споменава човешките ресурси като пример за това къде може да бъде приложена технологията.

„В бъдеще системата трябва да може да конфигурира и да автоматизира работните стъпки“, отбелязва той.

Главният изпълнителен директор на SAP коментира още, че генеративният изкуствен интелект ще може да се заеме с някои административни задачи, като управлението на бизнес срещите.

В средата на май SAP заяви, че ще задълбочи сътрудничеството си с Microsoft по съвместни проекти в сферата на генеративния изкуствен интелект, насочени към набирането на персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 28.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още