IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple е подновила преговорите с OpenAI за новия си iPhone

Двете компании започнаха да обсъждат условия за възможно споразумение и как услугите на OpenAI да бъдат интегрирани в операционната система iOS 18

13:13 | 27.04.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Apple е подновила преговорите с OpenAI за използването на технологията на стартъпа за някои свои нови функции в предстоящия си iPhone, който трябва да излезе на пазара по-късно през годината. За това съобщават запознати източници за Bloomberg.

Двете компании започнаха да обсъждат условия за възможно споразумение и как услугите на OpenAI да бъдат интегрирани в операционната система на следващия iPhone iOS 18, посочват източниците, пожелали анонимност.

Това представлява подновяване на диалога между двете компании – Apple води преговори с OpenAI за възможна сделка по-рано през годината, въпреки че оттогава няма значително развитие. Компанията от Купертино също така разговаря и с Google за получаване на лиценз за чатбота Gemini.

Засега Apple не е взела решение с кои партньори ще работи и няма гаранции, че ще бъде постигнато споразумение. Не е изключено да бъде постигната сделка както с OpenAI, така и с Google – или с трети играч. Представители на Apple, OpenAI и Google са отказали коментар.

Операционната система на следващия iPhone ще включва няколко нови характеристики на базата на основния езиков модел на Apple – AI софтуер, който може да създава текстове – но компанията също така търси партньори, с които да предлага подобна на чатбота ChatGPT функция.

Новината е факт около месец и половина преди конференцията за разработчици на Apple, на която се очаква тя да представи нов АІ софтуер и услуги.

Миналата година главният изпълнителен директор Тим Кук призна, че той лично използва ChatGPT на OpenAI, но подчерта, че има някои проблеми в услугата, които според него трябва да бъдат решени.

Разчитането на партньори ще помогне на Apple да напредне в сегмента на чатботовете, като същевременно се предпази от някои рискове. Като аутсорсва генеративните AI функции на друга компания, Кук потенциално намалява поемането на отговорност за своята платформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 27.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 4
manem26763
преди 1 седмица
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още