IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще изкара ли безплатен смартфон Amazon?

Собствениците на гратис телефона ще бъдат задължени да се абонират за Amazon Prime, който струва по 79 долара за година в САЩ

15:51 | 09.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	По-високият клас&nbsp;Kindle Fire HD, който в САЩ струва 499 долара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

По-високият клас Kindle Fire HD, който в САЩ струва 499 долара. Снимка: Ройтерс

Внимание, Apple и Samsung: според медийни публикации търговският гигант Amazon планира да пусне на пазара нов собствен смартфон – при това безплатно. Компанията вече изпробва стратегията с евтини устройства и тя бе успешна, пише Wall Street Journal.

Преди това бе Kindle Fire за почти без пари, а сега и смартфон за нито стотинка: според медийна публикация Amazon планира радикална промяна на стратегията си за по-евтини устройства, които носят нови клиенти.

В материал на известната технологична журналистка Джесика E. Лесин, която по-рано е работила за Wall Street Journal, концернът ще пусне един или повече смартфони на пазара, които са безплатни, дори ако клиентите не сключат договор с доставчик на телекомуникационни услуги. 

Лесин твърди, че е научила това от неназовани източници, които са запознати с плановете на Amazon. Това би трябвало драстично да разтърси пазара на смартфони. Днес клиентите плащат в САЩ за най-успешните смартфони iPhone на Apple и устройствата Galaxy на Samsung по около 200 долара с двугодишен договор.

За гиганта в търговията на дребно Amazon стратегията за ниски цени вече проработи при Kindle Fire, таблетът на компанията. На около половината от цената на един iPad - най-успешният таблет, Amazon не прави никаква печалба, но завоюва ценен пазарен дял. Според материала купувачите на безплатния смартфон трябва да се абонират за услугата Amazon Prime, която в САЩ струва 79 долара на година.

Компанията и преди доказа отново и отново, че иска да продава оборудване за възможно най-ниска цена, а след това да прави пари със съдържание и услуги. В областта на съдържанието Amazon се подсили в близкото минало. Компанията увеличи значително доставките на филми и телевизионни предавания - клиенти с акаунт Amazon Prime могат да гледат онлайн над 40 000 заглавия безплатно.

Според Wall Street Journal е планирана и музикална услуга, която може да разтревожи стрийминг услугата Spotify в САЩ.

Датиращите отпреди две години слухове за смартфон на Amazon наскоро бяха затоплени от Wall Street Journal. В материал на изданието се посочваше, че са планирани доста нови джаджи, сред които и луксозен смартфон с триизмерен екран. Някои от тези устройства може да се появят на пазара още през тази година, писа вестникът, като се позова на запознати анонимни източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още