IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon навлиза с Kindle Fire и в Европа

Компанията търси програмисти за локални приложения за устройството

09:30 | 26.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Amazon навлиза с Kindle Fire и в Европа

Още през настоящата година американският концерн Amazon ще предложи своя таблет Kindle Fire и в Европа. Онлайн търговецът покани разработчиците да програмират допълнителни приложения за устройството, пише Financial Times.

Програмите трябва да бъдат налични още това лято за Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания. Други страни ще последват скоро, заяви компанията.

Платформата за Kindle е базирана на мобилната операционна система на Google Android, но с модифициран софтуер.

Допълнителните приложения са „лубрикант“ за продажбата на мобилни устройства. Колкото по-привлекателни приложения и по-широката гама има, толкова по-големи са шансовете клиентите да предпочетат хардуера.

Пример в индустрията е и Apple - компанията може да предложи само за iPad повече от 250 000 приложения в онлайн магазина. Конкуренти като Google, Microsoft или Amazon вече да започват да изравнят количеството.

Най-големият в света онлайн търговец на дребно има претенции, че само в САЩ разполага с десетки хиляди приложения. Точни цифри компанията не назовава.

Amazon не споменава данни и за по-ранните продажби на Kindle Fire. Оценките на американската компания за пазарни проучвания IDC показва, че след старта в САЩ през първото тримесечие интересът отново утихва.

Kindle с цената си от 199 долара е много по-евтин, отколкото iPad, но онлайн търговецът на дребно е спестил доста и от техническото оборудване.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още