IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетите на технологичните компании ще приковат вниманието тази седмица

Данните за печалбите на водещите компании ще дадат възможност на инвеститорите за преоценка на състоянието на сектора

15:55 | 14.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Отчетите на технологичните компании ще приковат вниманието тази седмица

Отчетите на някои от водещите технологични компании, насрочени за публикуване през тази седмица, ще са в центъра на вниманието на борсата и ще дадат възможност на инвеститорите да преоценят състоянието на сектора, пише CNBC.

Технологичният сектор има най-високо прогнозирания темп на ръст на печалбите – 12,3%, за второто тримесечие сред десетте сектора в рамките на индекса S&P 500, което е значителен скок спрямо спадът от 3,2% отпреди година. В съобщение на анализатори на Goldman Sachs се подчертава още, че технологичният сектор „е най-подценяваният“ такъв, което дава още основания на инвеститорите да очакват нови поскъпване на акциите, сочи проучване на Thomson Reuters.

Ръстът в печалбата на акция в сектора е с 5,4 процентни пункта над средния за S&P 500 през последните 10 години, но в момента е само с един пункт над средното за индекса равнище, според Goldman Sachs.

Докато Dow Jones Industrial Average и S&P 500 чупят рекорди, специализираният в акциите на технологичните компании пазар Nasdaq все още отстъпва с над 700 пункта от най-високия си връх, което кара някои инвеститори да вярват, че секторът все още има потенциал за растеж.

Приходите в технологичния сектор „със сигурност ще са важни, защото пазарът започна да набира скорост успоредно с подобряването на икономическите данни“, посочи пазарният стратег в Prudential Financial Куинси Кросби.

Очаква се 9 от 13-те отрасъла в технологичния сектор да отчетат по-високи печалби на годишна база, като производството на проводници и полупроводници ще е с най-голям ръст, по данни на Thomson Reuters. От началото на годината Nasdaq е напред с 5,7%, като показателят за полупроводниците е нагоре с 20,3 на сто.

Сред останалите сектори в S&P 500 най-зле се очаква да се представи финансовия със спад на печалбите от 3,5% на годишна база, по данните на Thomson Reuters, като 9 от неговите 21 отрасъла се очаква да регистрират загуби.

Yahoo и Intel ще предоставят информация за приходите си във вторник, eBay в сряда, а Google - в четвъртък.

Следващата седмица фокусът ще се измести към банките, като JP Morgan и Goldman Sachs ще публикуват отчетите си във вторник, Bank of America в сряда, а Morgan Stanley в четвъртък. Анализаторите очакват лоши резултати, защото спадът на приходите от рефинансиране на ипотечни кредити и от търговия компенсират печалбите от други дейности като инвестиционното банкиране и управлението на активи. Също така по-високите разходи за решаването на правни въпроси ще натежат на крайните резултати.

Докато с едното си око Wall Street ще следи приходите, с другото пазарът ще наблюдава изслушването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън, която ще защитава паричната политика на централната банка пред Сенатската банкова комисия във вторник и пред Финансовата комисия на Конгреса в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още