IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry изненада приятно анализаторите

След отчитането на по-ниска загуба акциите на канадската компания поеха нагоре

16:57 | 26.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<span style="font-size: 11.8181819915771px;">BlackBerry възлага големи надежди на Passport. <em>Снимка: Ройтерс</em></span></p>

BlackBerry възлага големи надежди на Passport. Снимка: Ройтерс

Канадският производител на смартфони BlackBerry отчете по-малка загуба за тримесечието в петък, което анализаторите тълкуват като ранен знак, че усилията за обрат в резултатите й може да сработят, предава CNBC.

Базираната във Ватерло, Онтарио, компания отчете нетна загуба от 207 млн. долара, или 39 цента на акция, за второто тримесечие, приключващо на 30 август, спрямо загуба от 965 милиона долара, или 1,84 долара на акция година по-рано.

С изключване на специалните ефекти компанията отчете загуба за второто тримесечие от 2 цента на акция, спрямо загуба от 47 цента на акция година по-рано.

Приходите намаляват до 916 млн. долара от 1,57 млрд. долара преди година.

Анализаторите обаче очакваха компанията да отчете загуба от 16 цента на акция. Консенсусната прогноза на запитаните от Ройтерс анализатори за приходите обаче бе по-висока – за 950 млн. долара. 

Blackberry заяви, че продължава да поддържа силната си кешова позиция, но все по-често търси възможности за инвестиране. Компанията потвърди, че се стреми да постигне обрат в резултатите до края на фискалната 2015 г.

След оповестяването на резултатите акциите на компанията нараснаха в предборсовата търговия. 

По-рано през месеца BlackBerry разкри подробности за новия си смартфон с клавиатура BlackBerry Passport, като обяви, че продажбите му вече са започнали чрез местни оператори и онлайн. Устройството е с необичайна почти квадратна форма с размери 128 x 90.3 x 9.3 мм, тегло 194,4 грама и чип Qualcomm Snapdragon 800 (4-ядрен) с честота 2.2GHz, 3GB RAM, 32 GB вградена памет, MicroSD слот и 4.5-инчов LCD дисплей с резолюция 1440 x 1440 пиксела. Основната камера е 13МР с автофокус и оптична стабилизация, а батерията е с капацитет от 3450 mAh. Апаратът разполага с хардуерна QWERTY клавиатура, за която компанията твърди, че е по-бърза и надеждна от софтуерните.

В САЩ BlackBerry Passport струва 599 долара, а в Европа цената е доста по-висока. В Германия  и Франция телефонът се продава за 649 евро. 

Кадри от представянето на новия апарат вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още