IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony ще се забави с пускането на PlayStation 4 в Китай

Компанията ще трябва да забави продажбите на конзолата заради "искане от страна на властите за промяна в бизнес плана"

16:21 | 09.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Продажбите на PlayStation 4 на Sony в Китай са забавени заради „искане от страна на властите за извършване на промяна в бизнес плана“, заяви ръководителят на подразделението за игри на компанията Андрю Хаус.

Президентът на Sony Computer Entertainment посочва в интервю за Wall Street Journal, че промяната в плановете не е свързана по никакъв начин със скорошната кибератака срещу подразделението за филми на компанията или с отделната атака срещу мрежата на PlayStation, която причини срив в услугите по Коледа.

„Това по никакъв начин не е свързано с нито един от тези въпроси или с отношенията между Япония и Китай“, посочва той. Sony възнамеряваше да започне да продава конзолата PlayStaton 4 в Китай през този месец, а сега Хаус отказва да посочи нова дата.

По думите му закъснението няма да се отрази на джойнт венчъра със Shanghai Oriental Pearl Group за производството на PS4 за китайския пазар. По-скоро ставало дума за промяна в пазарната стратегия за продажбата на конзолите, но не се уточняват повече подробности.

През миналата година Пекин вдигна 14-годишната забрана за продажбата на конзоли. Регулаторите обаче изискват от производителите на игрите да смекчат сцените, включващи насилие, секс, употреба на наркотици и друго съдържание, което се счита за антисоциално. Това създава допълнителни предизвикателства пред създателите на игри.

Конкурентът на Sony Microsoft също трябваше да пусне своите конзоли с малко закъснение. В крайна сметка Xbox One се появи в Китай през септември. Хаус твърди, че е уверен, че проблемите на Sony ще бъдат решени скоро.

Той смята, че закъснението няма да повлияе на очакванията за продажбите на PlayStation 4 през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още