fallback

Тим Кук: Поръчките за Apple Watch са страхотни, а реакциите - необиковени

Недостатъчното предлагане обаче не успява да задоволи голямото търсене

11:58 | 11.04.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Потребителският ентусиазъм към Apple Watch впечатлява изпълнителният директор на технологичния концерн Тим Кук, пише CNBC. От своя страна часовникът с ранна доставка бе разпродаден за половин час, добавя MarketWatch.

По време на посещение в магазин на Apple в американския щат Калифорния Кук коментира, че реакциите към умния часовник на компанията са „необикновени“.

„Потребителите ни дават страхотна обратна връзка, а поръчките също са страхотни“, заявява директорът на Apple.

Заобиколен от множество клиенти в магазина в Пало Алто, Кук показва своя избор на часовник – от неръждаема стомана и с бяла каишка.

За новата джаджа на Apple, около която се вдига много шум в последните седмици и месеци, могат да се подават предварителни заявки от петък сутринта. Часовниците с доставка през април се разпродадоха за броени часове. Купувачите на някои от моделите няма да ги получат до май, докато други – ще почакат поне до юли.

Анализаторът в Piper Jaffray Джийн Мънстър коментира, че моделите, които щяха да се предлагат на официалната дата 24 април, са свършили в рамките на първите 10 до 30 минути, в зависимост от модела на часовника.

Тя отбелязва, че търсенето на моделите с доставка между 4 и 6 седмици или през юни и юли също е било голямо. Според нея предлагането не е било достатъчно, тъй като търсенето е било изключително силно.

Мънстър смята, че заради ограниченото предлагане Apple едва ли ще обяви публично информация за продадените устройства през уикенда. Тя очаква продажби за 1 млн. часовници за трите дни и 2,3 млн. за тримесечието.

Анализаторът е на мнение, че търсенето ще се увеличава, щом потребителите видят устройството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:38 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още