IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пуска втори смартфон с операционната система Tizen

Устройството ще се продава в Индия от 21 октомври

16:25 | 14.10.15 г.
Samsung пуска втори смартфон с операционната система Tizen

Технологичната компания Samsung Electronics обяви, че пуска на пазара втори смартфон, работещ с нейната операционна система Tizen, който ще се нарича Z3. Това е най-новият опит на гиганта да популяризира своята софтуерна екосистема, предава Ройтерс.

Samsung обяви, че продажбите на Z3 ще стартират в Индия на 21 октомври на цена от 8490 рупии (130,59 долара). Сумата е по-висока от тази при пускането на предшественика Z1, който струваше 5700 рупии, като новият телефон предлага по-добър хардуер, включително по-бърз процесор, по-добро качество на екрана и подобрени камери.

Най-големият производител на смартфони в света се опитва да намали своята зависимост от Google, с чиято операционна система Android работят ключовите ѝ смартфони от линията Galaxy.

През тази година Samsung пусна и други продукти, работещи с Tizen, включително умния часовник Gear S2 и висок клас телевизори.

Източник, запознат с въпроса, през юни разкри пред Ройтерс, че Samsung планира да пусне на пазара повече смартфони с Tizen през тази година. Технологичният гигант трябва да привлече повече потребители на смартфони, които да използват операционната система, за да получи по-голяма подкрепа от разработчиците от трети страни, твърдят анализатори.

По-ниската цена на Z3 би могла да привлече купувачите на пазари като Индия, където разпространението на смартфоните все още е сравнително ниско. Компанията за проучвания Counterpoint твърди, че предшественикът Z1 е най-добре продаваният смартфон на Samsung в Индия през второто тримесечие, отчасти благодарение на ниската му цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още