IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовниците на Pebble вече следят и физическата дейност

Почти всички модели вече имат софтуерен ъпдейт за следене на спортната активност

10:18 | 16.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Часовниците на Pebble вече следят и физическата дейност

Един от първите производители на „умни часовници“ Pebble е сред последните, които „снаряжават“ устройствата с възможност за следене на физическата активност на потребителите. 

От вторник всички модели на компанията с изключение на първите модели Pebble Classic и Pebble Classic Steel ще могат да отброят извършените от потребителя крачки и да следят продължителността на съня му. Досега това беше възможно посредством външно приложение, а сега Pebble зарадва феновете си със софтуерен ъпдейт, който добавя към часовниците възможност за следене на спортната активност чрез апликацията Pebble Health.

Pebble Health комуникира с Apple Health и Google Fit, за да предостави по-детайлна информация за активността, но засега интеграция в приложения на трети страни няма, съобщава Wall Street Journal.

Интересна е възможността Pebble Health да проверява програмата на потребителя за деня и да дава препоръки кога и къде би могъл да се раздвижи. Pebble Health ще се поддържа от моделите Pebble Time, Time Steel и Time Round, а по-старите модели Pebble Classic и Pebble Classic Steel ще трябва да разчитат на допълнителни приложения. 

Софтуерът за следене на физическата активност е бил разработен с учените от лабораторията за носими устройства на Станфорд. Използваните алгоритми ще бъдат публично представени, за да бъдат употребявани и подобрявани от други изследователи и производители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още