IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звено на Amazon е предоставило данни на полицията 11 пъти тази година

Ring е дала записите без съгласието на потребителите

11:52 | 14.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chloe Collyer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chloe Collyer/Bloomberg

Звеното за звънци на външните врати Ring на Amazon.com, което прави видео записи извън дома на собственика, е предало съдържание на властите в САЩ без съгласието на потребителите 11 пъти тази година, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Amazon твърди, че е предоставила видеата при извънредни обстоятелства. Сенатор Едуард Марки – депутат, който се интересува от неприкосновеността на личния живот, вчера публикува писмо от Amazon по темата, което е в отговор на негово запитване до компанията.

„Във всеки от случаите Ring е взела добросъвестно решение, че има непосредствена опасност от смърт или сериозно физическо нараняване на лице, което изисква разкриване на информация без забавяне“, пише Брайън Хюсман, вицепрезидент публични политики на Amazon.

Компанията твърди още, че има 2161 агенции в Услугата ѝ за обществена безопасност на съседите, което позволява на полицията и други да искат кадри от собствениците на Ring.

„Увеличаването на зависимостта на правоприлагащите органи от частно наблюдение създава криза в отчетността“, коментира Марки.

В изявление Ring посочва, че следва закона.

„Законът разрешава на компании като Ring да предоставят информация на държавни органи, ако компанията смята, че когато става дума за спешен случай, включващ опасност от смърт или сериозно физическо нараняване на което и да е лице, като отвличане или опит за убийство, това изисква незабавно разкриване на информация“, гласи изявлението на Amazon.

В писмото си Хюсман отказва да уточни кога технологията на Ring може да улавя аудио и колко чувствителни са аудиозаписите. Потребителите могат лесно да деактивират аудиото.

Освен това той отказва да обещае да направи криптирането от край до край по подразбиране за данните на Ring. Такова е налично, но то би деактивирало някои функции.

Марки казва, че е притеснен, че Amazon и други технологични компании могат да започнат да използват биометрични данни в системите си и отбелязва, че той и други са предложили законопроект, насочен към ограничаване достъпа на властите до такава информация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още