IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn е предпазлив оптимист за четвъртото си тримесечие

Поддоставчикът на Apple отчете рекордни приходи за септември

16:44 | 04.10.22 г.
Снимка: Lam Yik Fei/Bloomberg
Снимка: Lam Yik Fei/Bloomberg

Foxconn, един от главните поддоставчици на Apple, предупреди, че гледа „предпазливо положително“ на прогнозата си за четвъртото тримесечие след рекордните си продажби през септември, пише CNBC.

Коментарите на тайванската компания допълнително подклаждат дебатите относно търсенето на iPhone през следващите месеци, като се има предвид огромната ѝ роля в сглобяването на водещото устройство на Apple.

Foxconn заяви, че приходите ѝ за септември са достигнали 822,3 млрд. нови тайвански долара (25,9 млрд. долара), което е с 40,4% повече спрямо година по-рано и с 83,2% повече от резултата за август. Сумата е месечен рекорд за компанията.

Огромният ръст на приходите се дължи на „пускане на нов продукт и безпроблемно масово производство“, както и на силното представяне на подразделението за умна потребителска електроника, което включва и бизнеса със смартфони. Foxconn не посочва имената на клиентите си, включително и Apple, в своите отчети.

Нийл Шах, партньор в Counterpoint Research, заяви, че рекордните приходи на Foxconn се дължат на „бурното търсене“ на по-скъпите модели iPhone 14 Pro и Pro Max, които бяха пуснати на пазара през септември.

Foxconn запази годишната си прогноза, но каза, че е предпазлив оптимист за прогнозата си за четвъртото тримесечие.

„Движенията на инфлацията, пандемията и веригата на доставките ще трябва да продължат да бъдат внимателно наблюдавани“, коментира Foxconn.

Инфлацията продължава да е висока, а централните банки повишават лихвените проценти, засилвайки страховете от глобална рецесия, която може да повлияе негативно на потребителското търсене.

Foxconn направи коментарите си, докато продължават дебатите за това колко силен е бизнесът на Apple предвид сложната икономическа обстановка.

Миналата седмица анализаторите на Bank of America направиха рязко понижение на рейтинга на акциите на Apple и намалиха целевата цена заради „по-слабото потребителско търсене“ на iPhone 14. След това цената на акциите на гиганта спадна рязко.

През септември стойността на книжата на Apple се понижи с 12%, а от началото на годината – с близо 20 на сто.

Миналата седмица Bloomberg също така писа, че Apple е казала на доставчиците си да се откажат от плановете за увеличаване производството на iPhone 14.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 04.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още