IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel разделя звеното си за графични чипове на две

Компанията преструктурира процесите си, за да се конкурира по-добре с други гиганти

11:14 | 22.12.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският технологичен гигант Intel разделя звеното си за графични чипове на две, преструктурирайки бизнеса си, за да може да се конкурира по-добре с Nvidia и Advanced Micro Devices, предава Ройтерс.

Подразделението за графични чипове ще бъде комбинирано с групата, която произвежда чипове за персонални компютри, а екипите за ускорени изчислителни процеси ще се присъединят към бизнеса с центрове за данни и изкуствен интелект, разкри компанията.

Ходът е предприет в момент, в който Intel залага на ускорените изчисления – разрастващ се сегмент, доминиран от Nvidia, докато използването на изкуствен интелект се увеличава.  

„Не смятам, че това променя много (ако изобщо променя нещо), освен привеждането на продуктите в съответствие с конкретните търговски организации, в които те се вписват, вместо да стоят като отделен сегмент“, коментира анализаторът на Wedbush Securities Матю Брайсън.

Раджа Кодури, който ръководеше звеното за графични чипове, ще се върне към ролята си на главен архитект и ще съблюдава дългосрочната стратегия за технологиите и дизайна на чипове.

Кодури, който ръководи начинанията в сферата на графичните технологии в Apple и AMD, се присъедини към екипа на Intel през 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 22.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още