IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви промени се задават в iPhone 15?

За начало се очаква новите смартфони на Apple да са с конектор USB-C

16:00 | 01.08.23 г.
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple се подготвя да представи следващото си поколение устройства тази есен, а високият клас модели от серията iPhone 15 се очаква да включват някои големи промени, пише CNBC.

От 2012 г. компанията използва собственото си зарядно устройство, т.нар. Lightning charger, но iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще бъдат с конектор USB-C, писа по-рано Bloomberg. Според медията моделите iPhone 15 Pro и Pro Max ще имат титаниеви елементи на корпуса вместо такива от неръждаема стомана. Това може да помогне смартфоните да станат малко по-леки.

USB-C се ползва в повечето съвременни устройства – от телефони и таблети с Android до повечето модели iPad на Apple и някои електронни четци Kindle на Amazon. Това означава, че човек може да носи само едно зарядно, което да работи с всички устройства.

Страните членки на ЕС обаче окончателно одобриха закона за общите зарядни устройства в края на миналата година, което означава, че до 2024 г. електронните устройства, включително таблети и смартфони, ще трябва да поддържат зареждане с USB-C. С други думи, Lightning зарядното на Apple вече няма да работи на някои пазари.

„Очевидно ще трябва да се съобразим“, коментира на конференция на Wall Street Journal през октомври Грег Йосвиак, старши вицепрезидент на Apple, отговарящ за глобалния маркетинг.

Освен това Apple обмисля да повиши цената на високия клас iPhone Pro. От 2019 г. компанията продава тези модели в САЩ с начална цена от 999 долара, а Max моделът, който е с по-голям екран, за 1099 долара.

Apple не е отговорила веднага на запитването на CNBC за коментар по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 01.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още