IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley: Данните за предварителните поръчки на iPhone са по-добри от очакваното

Времето за изпълнение на поръчките отразява както ограниченията в предлагането, така и силното ранно търсене

18:42 | 18.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Времето за доставка и предварителните поръчки на най-новите модели iPhone на Apple са „по-добри от очакваните“, пишат анализатори от Morgan Stanley, цитирани от CNBC.

Сроковете за доставка на iPhone 15 Pro Max са средно пет до шест седмици – „най-дългите за който и да е модел, пуснат през последните 7 години“, допълват те. Китайски информационни агенции пишат, че „предполагат солидно ранно търсене на предварително поръчки на iPhone 15”, коментират анализаторите, въпреки опасенията на инвеститорите конкретно за Китай.

„Въпреки че е твърде рано да се говори за цикъл, тези данни са окуражаващи, особено като се има предвид крайно негативното настроение на инвеститорите, което накара Apple да се представи по-слабо от пазара със 7 пункта, откакто на 6 септември се появи информация в медиите за забраните на китайското правителство“, пишат анализатори. Те визират информация, че китайските власти са забранили на служители да носят iPhone в държавни служби или да ги ползват за работа.

Миналата седмица говорител на китайското министерство на външните работи отрече правителството да е въвело политика, забраняваща купуването или използването на чужди марки смартфони като Apple.

Morgan Stanley заяви, че времето за изпълнение на поръчките на най-новата серия iPhone в САЩ е отражение както на „ограниченията в предлагането, така и на силното ранно търсене“.

В Китай времето за доставка и данните за предварителните поръчки са приятна изненада, предвид по-ранната информация за потенциална забрана и за новите успехи на китайския производител на смартфони Huawei, посочват анализаторите.

„Ако времето за изпълнение на поръчките на iPhone 15 и данните за предварителните поръчки продължат да изненадват в посока нагоре и/или ако производството на iPhone остане стабилно, бихме очаквали да видим краткосрочно възстановяване на акциите на Apple“, пишат анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 18.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още