IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell очаква 3-4% годишен ръст на приходите в дългосрочен план

Компанията увеличава програмата си за обратно изкупуване на акции

22:17 | 05.10.23 г.
Снимка: Jordan Vonderhaar/Bloomberg
Снимка: Jordan Vonderhaar/Bloomberg

Dell Technologies обяви, че очаква годишен ръст на приходите от 3-4% в дългосрочен план. Освен това компанията увеличи плана си за обратно изкупуване на акции с 5 млрд. долара, предава Ройтерс.

Dell планира да повишава тримесечния си дивидент с 10% или повече всяка година до фискалната 2028 г., докато планира да върне над 80% от коригирания свободен паричен поток на акционерите чрез комбинация от обратни изкупувания на акции и дивиденти.

Цената на акциите на компанията се понижава с близо 2% в четвъртък.

Компанията повиши целта си за коригирана печалба на акция, като очаква 8% годишен ръст и повече в дългосрочен план.

В най-скорошния си финансов отчет, обявен през август, Dell повиши прогнозата за годишните си приходи и печалба, благодарение на сигналите за стабилизиране на търсенето на компютри и сървъри.

Забавянето на пазара на персонални компютри нанесе удар на Dell, която отчете спад на приходите на годишна база през всяко от последните четири тримесечия. Освен това през февруари намали броя на служителите си с 15%.

Въпреки това стойността на книжата на Dell се повиши с 67% от началото на годината, след спад от близо 30 на сто през 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 05.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още