IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honor се подготвя за IPO

Компанията все още не е решила кога точно ще се листне на борсата

17:30 | 22.11.23 г.
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Производителят на смартфони Honor се подготвя за първично публично предлагане (IPO), обяви компанията. Това се случва три години, след като беше продадена от засегнатата от американските санкции Huawei Technologies, предава Ройтерс.

Honor не разкрива в какъв срок планира да се листне, нито къде ще бъде предлагането, но твърди, че пазарната ѝ позиция се е подобрила значително през последните три години, а IPO-то ще бъде следващата стъпка в развитието ѝ.

Honor беше първа по продажби на смартфони в Китай през третото тримесечие с 11,8 млн. продадени бройки. Освен това беше вторият по големина производител на телефони през миналата година, сочат данни на Canalys.

Тя беше петата по големина марка по продажби в Европа през третото тримесечие на тази година, като се приближава към нивата на продажбите си преди отделянето от Huawei, допълни Counterpoint Research тази седмица.

През ноември 2020 г. Huawei продаде Honor на консорциум от над 30 агенти и дилъри, след като Съединените щати ограничиха достъпа на Huawei до технологии, които са от съществено значение за бизнеса ѝ със смартфони.

Вашингтон обвини Huawei, че представялва заплаха за националната сигурност – обвинение, което Huawei многократно отрече.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 22.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още