IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel забавя строежа на завода си в Охайо

Компанията твърди, че остава ангажирана с довършването на проекта

10:50 | 02.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американският хардуерен гигант Intel забавя плановете за строежа на своя завод за производство на чипове в Охайо на стойност 20 млрд. долара, предвид пазарните предизвикателства и слабото отпускане на грантовете в САЩ, пише Wall Street Journal.

Първоначално производството на чипове трябваше да започне през следващата година. Строежът на производственото звено сега се очаква да бъде финализиран до края на 2026 г., допълва изданието, позовавайки се на свои източници, които са ангажирани с проекта.

Цената на акциите на Intel се понижи с 1,5% по време на следборсовата търговия

"Ние сме силно ангажирани със завършването на проекта, а строежът продължава. Постигнахме значителен напредък през последната година", коментира говорител на Intel. Той допълва, че управляването на толкова мащабни проекти често включва промени в сроковете.

Несигурното търсене на чипове, използвани в традиционни сървъри и персонални компютри, миналия месец накара компанията да прогнозира приходи за първото тримесечие, които се оказаха под очакванията на анализаторите.

Това се случва в момент, в който разходите се насочват към AI сървъри за данни, доминирани от конкурентите Nvidia и AMD. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 02.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още