IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай и Сингапур въвеждат пряка търговия между валутите си

Градът-държава се включва в битката с Хонконг и Лондон за офшорен център на юана

10:26 | 23.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Китай и Сингапур въвеждат пряка търговия между валутите си

Китай и Сингапур ще въведaт пряка търговия между валутите си, която ще помогне на града-държава да се конкурира успешно с Хонконг и Лондон за офшорен център на юана, съобщава Bloomberg.

Двете страни също така се споразумяха за квота в размер на 50 млрд. юана (8,2 млрд. долара) за финансовите институции в Сингапур, които да инвестират в местни китайски ценни книжа, обявиха от сингапурския паричен регулатор.

Градът-държава отдавна привлича внимание като една от най-атрактивните инвестиционни дестинации в региона. "Интернационализацията на юана продължава да се ускорява", каза Ло Бун Чи, заместник-председател на базирания в Сингапур клон на Bank of America Merrill Lynch. "Днешната новина е следващият етап в усилията на Сингапур да играе важна роля в дългосрочното развитие на този пазар", заяви още Ло.

Новината дойде около седмица, след като Китай одобри пряка търговия между юана и британския паунд, което според експерти ще превърне Лондон в европейския център за търговия с китайските пари. Най-голямата икономика в Азия продължава да лансира валутата си в световната търговия и инвестициите след разрешението за свободно търгуване в Хонконг.

Повече за споразумението между Китай и Сингапур може да научите от коментара на Дейвид Инглес от Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
albobo76
преди 10 години
Поредният пирон в ковчега на долара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още