fallback

Лидия Шулева: Трябват още стимули за подкрепа на родителството

Подобряването на обществената инфраструктура за отглеждане на деца е абсолютна необходимост, твърди бившият социален министър

11:30 | 02.06.17 г. 5

Промените в Кодекса за социално осигуряване, според които връщащите се на работа майки на деца до една година ще получават 50% от обезщетението си за бременност и майчинство към работната заплата, е сериозна стъпка напред. Това коментира бившият социален министър Лидия Шулева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите ѝ подобряването на обществената инфраструктура за отглеждане на деца е oще една необходима мярка в подкрепа на родителството и повишаването на раждаемостта.

"Липсват достатъчно добри условия в детските ясли за отглеждане на малки деца. Освен за обезщетение за дълго майчинство, държавата трябва да помисли и как да развие инфраструктурата", коментира още бившият социален министър. 

С деинституционализацията на децата, лишени от родителски грижи, остава материален фонд, който е добре пригоден за отглеждане на малки деца в детски ясли или детски градини, коментира от своя страна експертът в онлайн медиите Жюстин Томс, която също бе гост в студиото.

По думите ѝ образованието в ранна детска възраст трябва кардинално да се преосмисли.

Вижте целия разговор тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още