fallback

Предстои ли бум в цената на златото?

Корекцията на пазара е здравословна, тъй като ще се види реалната цена на акциите, коментира Кристиян Фезелов от Капман Асет Мениджмънт

12:24 | 06.02.18 г. 4

Според него корекцията на пазарите в САЩ до голяма степен се дължи на това, че се намираме в сезона на отчетите, като редица компании, най-вече от финансовия сектор като Deutshe Bank и Wells Fargo, обявиха негативни резултати.

"Такава корекция", смята Фезелов, "е здравословна, тъй като по този начин ще се види реалната цена на акциите."

Той е на мнение, че едва ли ще наблюдаваме някакъв отлив на инвеститори от САЩ в посока Европа или Азия.

"Дори напротив – данъчната реформа зад Океана, довела до значително намаляване на корпоративния данък, неминуемо ще привлече инвеститори в САЩ", посочи Фезелов.

Експертът смята, че освободеният ресурс във финансовия сектор и в други бизнеси ще бъде реинвестиран.

„Това ще помогне на дадени корпорации, които имат издадени облигации, да получат допълнително средства за погасяване на задълженията си. Друга полза ще е да се инвестира в нови производства и по този начин икономиката да върви напред“, коментира ситуацията на пазара експертът. 

Ще продължи ли натискът върху глобалните пазари и ще има ли нови корекции? Как ще се развива в дългосрочен план банковата система? Каква ще бъде политиката на Фед с новия председател Джером Пауъл? Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още