fallback

Нова организация ще помага на българските творци

Kултурата ни трябва да бъде достъпна и дигитална, не само аналогова, твърди Геновева Христова – Мъри

17:42 | 03.06.21 г.

"Креатех хъб България" ще помага на българските творци да пробият на международния пазар. Целите на новата организация са насочени към това културата ни да бъде достъпна и дигитална, не само аналогова. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Геновева Христова – Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер.

„Днес създаваме креативен клъстер. В него са включени „Фреш Медия Груп“, „Бг Радио“, „Сиела“, УНСС – имена, които говорят сами за себе си и за това към кои индустрии сме се насочили. Имаме идея и заедно с другите продуцентски компании да закупим апаратура, за да можем да създаваме продукции по подобие на Евровизия“, допълни тя.

Геновева Христова – Мъри ще се включи в събитието „Предприемачи на бъдещето“ на Investor.bg, което ще позволи на млади бизнес таланти със стартиращ бизнес да зададат въпросите си на най-големите имена в предприемаческата екосистема у нас. 

Конференцията ще се проведе на 10 юни и ще се излъчва на живо на Investor Media PRO и на investor.bg/live.

Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – "Алтерко", с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България. Bloomberg TV Bulgaria е медиен партньор на събитието.

В тази връзка управляващият директор на Ligna Group смята, че младите хора по правило са много нетърпеливи.

„Първо искат да се случват прекалено бързо нещата, второ смятат, че знаят много. Важното е да имаш търпение и постоянство да учиш, да не мислиш, че знаеш всичко и да умеят да искат знания“, каза гостът.

Нейният съвет към младите е: „Бъдете смели, но не и самонадеяни“.

Целия коментар вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:24 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още