IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превръщат ли се Родопите в любима туристическа дестинация?

Който не е видял Родопите, не е видял България, коментира изразът на Иван Вазов Фатме Молаахмед, основател на платформата Rodopi.travel

18:17 | 29.05.23 г.

Новата онлайн платформа Rodopi.travel представя подробна информация за забележителностите в Родопите, като опитва да събере в един портал всички пещери, екопътеки и забележителности. Това разказа в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria основателят на платформата Фатме Молаахмед.

Тя цитира Иван Вазов, който казва: „Който не е видял Родопите, не е видял България“, и потвърди, че вече има едно място за това след изпълнението на проекта за създаването на единен интернет портал.

Фатме Молаахмед обясни, че в началото идеята е била да се представи само Сърница. „Направи ни впечатление, че няма събрани такива обширни статии дори за околните туристически курорти като Велинград или Доспат. Търсейки, идеята се разрасна да бъдат включени целите Родопи", посочи тя.

Освен забележителностите, порталът се разширява постепенно с различните туристически дейности в различните курорти. Подробните над 200 статии са събирани от налични справочници, интернет публикации, като целта им е освен да привличат вниманието на туристите, да дават и полезна информация.

"Готвим нова версия на сайта с нови секции, снимков материал и подобрена версия на търсачката, така че по време на четене да може да се видят места за настаняване и препратки към други статии", съобщи Фатме Молаахмед.

Тя се надява, че туристическият бизнес може да се включи, като изпрати информация за услугите, които предлага, а потребителите може да изпращат снимки, така че да се получи една взаимнополезна общност.

„Идеята е от статия за определен курорт потребителите да могат да намират други близки дестинации или дейности, които биха ги заинтересували“, посочи Молаахмед и добави, че за всеки регион е описано какво може да е интересно, освен престоят в хотела.

Кои са най-привлекателните дестинации в Родопите? Какво научават чуждестранните гости за кулинарните традиции на родопчани? Как могат да си съдействат властите на различни нива и бизнесът за развитие на туризма в най-обширната планина в България може да разберете, ако гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 29.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още