fallback

Орешарски: Шистовият газ е евтин, но рисков

Енергетиката беше във фокуса на дискусията между правителството и неправителствените организации

21:20 | 17.01.14 г. 21

Енергетиката беше във фокуса на дискусията между правителството и неправителствените организации. По време на срещата премиерът Пламен Орешарски заяви категорично, че мораториумът върху шистовият газ остава, защото газът е евтин, но рисков.

Коментарът беше направен и по повод тиражираните информации, че България е гласувала „за” отмяната на задължителната оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) по време на заседание на комисия в Европейския съвет.

По-късно от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отхвърли тези твърдения.

По проекта за нов, седми блок на АЕЦ "Козлодуй" министър-председателят уточни, че в момента с американската компания Westinghouse текат преговори, за предварително проучване по проекта, но все още нищо не е договорено и те не обвързват България.

Относно съдбата на АЕЦ „Белене” Орешарски отказа коментар заради арбитражното дело.

България е изпълнила формалните критерии, но не сме се доближили до икономическото развитие на страните-членки на еврозоната, коментира още премиерът по повод членството на страната ни в еврозоната.

Още за срещата на премиера Пламен Орешарски с неправителствените организации можете да научите от репортажа на телевизия Bulgaria on Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още