IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгени Станчев: Пазарът не търпи стари лаври

Субсидиите от Брюксел са нож с две остриета, смята изпълнителният директор на „Подемкран“

10:25 | 18.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Евгени Станчев: Пазарът не търпи стари лаври

„За да си успешен е нужна усилена работа и гъвкавост. Пазарът не търпи стави лаври и не е благосклонен към остарели продуктови решения. Трябва да бъдеш иновативен и да се усъвършенстваш постоянно, само така твоя продукт ще издържи на силната конкуренция“, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air Евгени Станчев, изпълнителен директор на един от водещите производители на подемни съоръжения в България - „Подемкран“.

Според него субсидиите от Брюксел са хубаво нещо, но са нож с две остриета. „Европейските проекти са сложни за изпълнение и администриране. Те натоварват доста финансовите потоци на конкретната фирма.

Освен това при допускане на грешка, помощта може да не бъде изплатена, което понякога е фатално. От друга страна обаче парите от Брюксел дават възможност за обновяване на техническата база, а оттам правят възможно производството на продукти, които преди това е било невъзможно да се изработват във фирмата“, обясни още Станчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още