fallback

Когато таксиметровите шофьори дават съвети за инвестиции

Вижте още любопитни коментари за Китай, петрола, геополитиката и ролята на централните банки от участниците в INVESTOR Finance Forum

13:17 | 01.12.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

„Когато таксиметров шофьор започне да ти говори, че трябва да се инвестира в дадена акция, излизай от нея веднага“.

Съветът е на Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, и бе отправен по време на четвъртия INVESTOR Finance Forum. Поводът за този израз бе развитието на икономиката в Китай и значението ѝ за представянето на глобалните пазари.

Наблюдавахме през това лято как на дневна база стотици хиляди хора се включваха на китайския фондов пазар, взимайки пари на заем и започвайки да играят на него. Това не е лотария, в която можеш да печелиш всеки ден. Последва корекция“, казва Манев.

Обикновено таксиметровите шофьори са последните, които научават и влизат на този пазар. Когато те започнат да инвестират, това означава, че пазарът е прегрял“, обяснява той.

Във втория панел на INVESTOR Finance Forum участваха още финансовият експерт Бисер Манолов, Дончо Донев, началник управление „Капиталови пазари“ в Пощенска банка, и хедж фонд мениджърът Лекс ван Дам, а дискусията беше модерирана от Манус Крани от Bloomberg.

INVESTOR Finance Forum се провежда с подкрепата на Делтасток - генерален спонсор, Пощенска банка - основен партньор на форума, както и с подкрепата на  ЕЛАНА Финансов Холдинг, финансова група Karoll, Schroders, ActivTrades, Benchmark Finance, Alaric Capital, Българска фондова борса – София, Варчев Финанс и Финаналитика.

Партньори на форума са Асоциацията на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Асоциацията на управляващите дружества (БАУД), Асоциацията на трейдърите в България, Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България. Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване /БАДДПО/. 

Избрани моменти от панела с любопитни коментари за петрола, геополитиката и ролята на централните банки вижте във видоето:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:34 | 13.09.22 г.
fallback