IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато таксиметровите шофьори дават съвети за инвестиции

Вижте още любопитни коментари за Китай, петрола, геополитиката и ролята на централните банки от участниците в INVESTOR Finance Forum

13:17 | 01.12.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Панелистите на втория панел. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Панелистите на втория панел. Снимка: Investor.bg

Когато таксиметров шофьор започне да ти говори, че трябва да се инвестира в дадена акция, излизай от нея веднага“.

Съветът е на Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, и бе отправен по време на четвъртия INVESTOR Finance Forum. Поводът за този израз бе развитието на икономиката в Китай и значението ѝ за представянето на глобалните пазари.

Наблюдавахме през това лято как на дневна база стотици хиляди хора се включваха на китайския фондов пазар, взимайки пари на заем и започвайки да играят на него. Това не е лотария, в която можеш да печелиш всеки ден. Последва корекция“, казва Манев.

Обикновено таксиметровите шофьори са последните, които научават и влизат на този пазар. Когато те започнат да инвестират, това означава, че пазарът е прегрял“, обяснява той.

Във втория панел на INVESTOR Finance Forum участваха още финансовият експерт Бисер Манолов, Дончо Донев, началник управление „Капиталови пазари“ в Пощенска банка, и хедж фонд мениджърът Лекс ван Дам, а дискусията беше модерирана от Манус Крани от Bloomberg.

INVESTOR Finance Forum се провежда с подкрепата на Делтасток - генерален спонсор, Пощенска банка - основен партньор на форума, както и с подкрепата на  ЕЛАНА Финансов Холдинг, финансова група Karoll, Schroders, ActivTrades, Benchmark Finance, Alaric Capital, Българска фондова борса – София, Варчев Финанс и Финаналитика.

Партньори на форума са Асоциацията на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Асоциацията на управляващите дружества (БАУД), Асоциацията на трейдърите в България, Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България. Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване /БАДДПО/. 

Избрани моменти от панела с любопитни коментари за петрола, геополитиката и ролята на централните банки вижте във видоето:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
бре, те такси драйверите по-финансово грамотни от инвеститорите бе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
ratten
преди 8 години
бре, те такси драйверите по-финансово грамотни от инвеститорите бе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
varbanov
преди 8 години
Брей че е мъдър тоя Виктор Минев. Нека да се знае че и ний сме дали нещо на света. Тази крилата фраза... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 2
J.u.l.i.u.s.
преди 8 години
"Съветът е на Виктор Манев" - дрън-дрън... поредния жалък плагиат!...През 1929 година, Джо Кенеди (бащата на JFK) отивал на работа. Спрял се при едно ваксаджийче да му лъсне обувките, и от дума на дума си заговорили за акции, а момчето започнало да му дава съвети. Още същият ден Джо Кенеди продал всичко вложено в акции. По-късно Джо Кенеди ще каже:When even shoeshine boys are giving you stock tips, its time to sell. (Когато дори ваксаджиите започнат да Ви дават съвети за акции, значи е време да се продава.)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Съветът не е на Виктор Манев, а на един от големите инвеститори, не си спомням точно кой и е изключително популярен сред инвеститорите НО.. важното е да се пишат глупости.Иначе в България никога няма да чуеш шофьор на такси да ти говори за "някоя акция"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
тука със сигурност тряя да са ме намесили, защото не веднъж съм наричан таксиджия и ***.... :)) Но съм давал единствено съвет за GDX и GDXJ е може и за SSRI за други не съм давал акъли ..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още