IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ инвестира над 737 хил. лева в мрежата през октомври

Компанията започна 28 нови инвестиционни проекта на територията на Западна България

14:50 | 20.10.16 г.
<p>
	Снимка: <em>ЧЕЗ България</em></p>

Снимка: ЧЕЗ България

ЧЕЗ Разпределение инвестира 737,5 хил. лева в рехабилитация и модернизиране на електроразпределителната мрежа на Западна България през октомври, съобщават от компанията. 

Почти половината от сумата са инвестирани на територията на София, къдато започна реализацията на 14 инвестиционни обекта на обща стойност 332 хил. лева. В Югозападна България стартират проекти за 161 хил. лева, а в Северозападна България – за близо 192 хил. лева. В София област ЧЕЗ инвестира 53 хил. лева.

През октомври ЧЕЗ Разпределение България започна реализацията на общо 28 нови инвестиционни проекта.

Най-значителната инвестиция е подмяната на кабели средно напрежение и реконструкция в подстанция Подуяне в София. Проектът е на стойност 123 хил. лева.

Компанията влага 100 хил. лева в област Враца за присъединяване на нови клиенти и за подмяна на кабел средно напрежение. 137 хил. лева ще бъдат инвестирани в присъединяване на нови клиенти и в Благоевград.

От компанията обясняват, че са инвестирали близо 943 млн. лева за 11 години в модернизиране и разширяване на мрежите, както и за подобряване на обслужването и в производство. Само в електроразпределителната мрежа са вложени 845 млн. лева, като е подменена една трета от нея и са присъединени над 70 хил. потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още