fallback

Отчетът на Tesla даде нов тласък на биткойна

По думите на Илон Мъск компанията е продала 10% от притежанията си в биткойни, за да демонстрира ликвидността на криптовалутата

12:38 | 27.04.21 г. 6
Автор - снимка
Създател

Биткойнът поскъпва във вторник, след като Tesla Inc. съобщи, че е продала „дигитални активи“ на стойност 272 млн. долара след своята инвестиция за 1,5 млрд. долара в криптовалута.

Лидерът в производството на електрически автомобили съобщи, че е на плюс със 101 млн. долара от продажбата, помагайки си да отчете по-добра от очакваното печалба за първото тримесечие, съобщава Bloomberg.

Това на свой ред е добра новина за биткойна, който продължава да поскъпва от понеделник насам. Към 12:30 ч. българско време най-голямата по пазарна капитализация криптовалута се разменя за 54 684 долара, което е ръст от 4% за последното денонощие.

По думите на Илон Мъск Tesla Inc. е продала 10% от притежанията си в биткойни, за да демонстрира ликвидността на криптовалутата като алтернатива на притежаването на пари в брой в баланса. Той обаче заяви, че е запазил личните си притежания от биткойни.

Производителят на електромобили постави криптовалутите в корпоративния дневен ред, след като обяви през февруари инвестиция в биткойни на стойност 1,5 млрд. долара, а по-късно започна да приема и плащания с него.

И докато според някои подобно вложение е прекалено рисково, за да се сравнява с парите, то за Tesla очевидно не е така. По думите на главния финансов директор Закари Киркхорн компанията вярва в дългосрочната стойност на дигиталните пари.

„Вярваме дългосрочно в стойността на биткойна“, посочи той в разговор при обявяването на тримесечните данни. „Имаме намерение да държим, каквото имаме, дългосрочно и да продължим да събираме биткойни от трансакции от наши потребители, които си купуват превозно средство“, посочи той.

След като по-рано през годината Tesla обяви инвестицията си в биткойни, цената на криптовалутата върни упорито нагоре, помагайки за нейното приемане от традиционните инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
fallback