IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптоинвеститор: Биткойнът няма да поскъпне „агресивно“ заради ръстовете на Фед

Сега когато централната банка се готви за затягане на паричната политика, инвеститорите правят преоценка на риска, посочи милиардерът Майкъл Новограц

12:24 | 16.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Майкъл Новограц. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Майкъл Новограц. Снимка: Bloomberg LP

Според милиардера криптоинвеститор Майкъл Новограц биткойнът по всяка вероятност ще продължи да се търгува в диапазон през тази година въпреки очакваното увеличение на лихвите от Федералния резерв.

„Не смятам, че биткойнът може да поскъпва агресивно“, докато Фед не сложи пауза на предостоящия цикъл на повишение на лихвите, каза Новограц в интервю за Bloomberg. Той припомни по-ранна своя прогноза за търговията на биткойна в диапазон от 30-50 хил. долара, като цената на токена остава без промяна във вторник от 39 733,68 долара към 10:30 ч.

Най-големият дигитален актив по пазарна капитализация поскъпна миналата година до нов рекорд наред с останалите водещи криптовалути заради ликвидността, осигурявана от Фед и свързана с пандемията, коментира Новограц. Сега когато централната банка се готви за затягане на паричната политика, инвеститорите правят преоценка на риска наред с последиците от руско-украинската война, допълни той.

Биткойнът „води хора в общността“, коментира Новограц. „Трудно е да доведеш нови хора, когато къщата ти гори“, допълни инвеститорът.

Предвид това, че войната в Украйна допринася за пазарната волатилност, Новограц отбеляза, че има „нулев шанс“ руското правителство да може да използва криптовалутите, за да заобиколи санкциите – нещо, за което вече се появиха притеснения.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се движи в рамките на 10% от средната си цена за последните 50 дни вече 40 поредни сесии. Това е най-продължителният период на търговия в диапазон (когато има диапазон в който инвеститорът купува и продава за кратък период от време – бел. ред.) от октомври 2020 г.

Уверените движения не останаха незабелязани от пазарните наблюдатели, които цитират данни, показващи, че дългосрочните инвеститори реагират при всеки спад на цените. Те са компенсирани от краткосрочните инвеститори, които искат да възстановят инвестициите си, продавайки при всеки ценови възход. Като цяло резултатът е, че биткойнът остава вързан за тесен диапазон на търговия и не успява да прескочи ръста си от януари.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още