IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК одобри продажбата на 30% от капитала на КТБ на Султаната на Оман

Bulgarian Acquisition Company е собственост на Държавния Общ Резервен Фонд на Султаната на Оман

11:40 | 09.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК одобри продажбата на 30% от капитала на КТБ на Султаната на Оман

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез придобиване на съвместен контрол над Корпоративна търговска банка АД от страна на Bulgarian Acquisition Company II S.a.r.L., Люксембург и Бромак ЕООД, съобщиха от антимонополната институция днес.

В края на миналия месец мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка АД, Бромак ЕООД, сключи предварителен договор за продажба на 1 800 000 акции, представляващи 30% от капитала на банката. Купувач по сделката е Bulgarian Acquisition Company ІІ С.а.р.Л., Люксембург, чиито собственик е Държавният Общ Резервен Фонд на Султаната на Оман.

Държавният Общ Резервен Фонд на Оман е една от основните инвестиционни институции на правителството на Султаната на Оман.

Според КЗК ниските пазарни дялове на КТБ и нивото на пазарна концентрация не предполагат установяване или засилване на господстващо положение, като пряко следствие от сделката.

От началото на днешната борсова сесия акциите на КТБ бележат повишение от 2,06% до 74,50 лв. за брой.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още