IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Все още не сме започнали работа в Украйна

Руският президент отново обвини Запада, че иска да се бие "до последния украинец"

08:40 | 08.07.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Руският президент Владмир Путин по време на срещата си с лидерите на Думата. <em>Снимка: EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK</em></p>

Руският президент Владмир Путин по време на срещата си с лидерите на Думата. Снимка: EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада да не се стига до военна конфронтация на фона на войната в Украйна. „Днес чуваме, че те искат да ни победят на бойното поле. Какво можем да кажем за това? Нека опитат", заяви той в Москва в една от най-острите си речи след руската инвазия в Украйна на 24 февруари. Според него всички трябва да знаят, че Русия все още не е започнала да действа в Украйна.

Москва изобщо не отхвърля мирните преговори - продължи руският държавен глава. „Но тези, които отказват, трябва да знаят, че колкото по-далеч отиват, толкова по-трудно е за тях да се споразумеят с нас", каза Путин на среща с ръководителите на фракциите на партиите в Държавната дума. 

В случай на бъдещи преговори обаче Кремъл настоява за изпълнение на всички свои искания. „Що се отнася до мирния план, той е възможен, след като Киев изпълни всички искания на руската страна", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в края на юни, цитиран от „Интерфакс“. Песков не назова подробно исканията. „Украйна ги познава много добре", каза само той. Активни преговори за мирно споразумение между Москва и Киев се проведоха за последен път в Истанбул в края на март.

Упреци към Запада

Путин също така похвали като „истински държавници и патриоти" политиците, които от самото начало са подкрепили „специалната военна операция" в Украйна - Москва е забранила термина „война" и нарича инвазията в Украйна „специална операция". „Има много партии, но само една родина", каза Путин на срещата в Кремъл. „Няма нищо по-важно от съдбата на родината“.

Путин отново обвини Запада, че иска да се бие „до последния украинец" - често използвана фраза в руската пропаганда. „Това е трагедия за украинския народ“, каза ръководителят на Кремъл и добави, че Западът води „икономически блицкриг срещу Русия".

Коментарите на Путин се случват в момент, в който през последните седмици САЩ и Европа увеличиха доставките на оръжие за украинската армия, която се опитва да спре настъплението на Русия в източната част на страната. „Колективният Запад" е разпалил „война" в Украйна, продължи Путин. Според него руската намеса в прозападната страна бележи началото на прехода от доминиращата роля на САЩ в света към „многополюсен свят". Този процес не може да бъде спрян, подчерта Путин.

Повечето страни в света не искали да следват западния модел на „тотален либерализъм" и „лицемерни двойни стандарти", каза Путин. „Хората в повечето страни не искат такъв живот и такова бъдеще", подчерта руският президент. „Просто им е омръзнало да се самоунижават и да коленичат пред онези, които се смятат за изключителни“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 13.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 1 година
Наркоманите чуват и виждат какво ли не, нормалните хора не сме длъжни да се съобразяваме с тях :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 1 година
хаха, понеже и аз съм фен точно на тоя тип игри, мога даже да му препоръчам и по добри и точно по темата.. като го удари *** и се помисли за петър I, може да си пусне europa universalis 4, ако пък се пимисли за сталин да пуска hearts of iron! ... щото в момента играе world of tanks с 5то ниво танк срещу премиум юзери! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Oбичам България
преди 1 година
Жалко, че Путин не е от най-образованите от технологична гледна точка. Ако и Лавров не беше динозовар като него, можеше да му купят някой машина втора ръка от дивия Запад, да свалят един torrent с windows и някой да му инсталира Age Of Empire, Rome: Total War, Star Craft, Red Alert 2 или някоя друга стратегия да си играе в бункера на диктатор. Сега с тези избивания на комплекси в реалния живот и грешките, които направи няма как да "почне нова игра" и отива към game over ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
khao
преди 1 година
тоя е татално изпъърдел в главата! за това една камара народ се изнесе от русия .. щото не искат либерализъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още