IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът свиква консултативна среща заради ескалацията на войната в Украйна

На нея ще присъстват премиерът и министри от кабинета

13:52 | 23.09.22 г. 2
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще проведе консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социалната сфера от ескалацията на войната в Украйна. Това съобщават от пресслужбата на държавния глава.

Срещата е насрочена за 15 часа днес, петък.

Участие в нея ще вземат министър-председателят Гълъб Донев, заместник министър-председателят по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, зам. министър-председателят по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министърът на отбраната Димитър Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна агенция "Разузнаване" Асен Тутеков и директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев. 

Обявените от Москва референдуми за присъединяване към Русия на контролираните от руските сили Донецка и Луганска област и части от Запорожка и Херсонска област в Украйна са пореден опит за нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, заяви Костадин Коджабашев, заместник-министърът на външните работи и говорител на Министерството на външните работи (МВнР,) по-рано днес.

Според външното министерство тези действия ще изострят конфликта още повече.

„Мобилизацията носи риск за националната сигурност, но заплахата от пряко въвличане на България в конфликта засега няма”, повтори днес министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 23.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 4
khao
преди 1 година
До: Repoman и къде раздават йодни таблетки, празззна главоо? ескалация има само в празните в руски тиикви, войната си върви бавно но сигурно към победа за Украйна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
Repoman
преди 1 година
В другите страни вече раздават теблетки с йод на населението, а у нас все още нищо. Не е добре да се чака последния момент, трябва да се действа превантивно, защото после ще е късно. Да се види и какво е положението с обществените укрития, за да има къде да се приюти населението при нужда. Все за цяло лято сигурно са построени достатъчно укрития у нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още